opname

Een antwoord op al uw vragen omtrent wat u mag verwachten, wat u hoort mee te brengen en wat u hoort te doen met huidige medicatie of allergieëen.

opname voor operatie

waar moet ik me aanmelden?

In het Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse, worden de neurochirurgische patiënten opgenomen op de verpleegafdeling T99.

In het St. Trudo Ziekenhuis is dit verpleegafdeling D3.

Voor het St. Franciskusziekenhuis is dit de verpleegafdeling C1.

wat moet ik meenemen?

Bij opname is het belangrijk om steeds het volgende mee te nemen:

  • identiteitskaart
  • SIS kaart, eventueel ziekenboekje en klevers van de mutualiteit
  • brief van de huisarts of uw verwijzend geneesheer
  • medicatie die u neemt
  • bloedgroepkaart indien u deze bezit
  • toiletgerief, nachtkledij
  • indien beschikbaar, gegevens van de vooronderzoeken zoals hartfilmpje (ECG) en labo uitslagen, foto's en scanonderzoeken.

Wat met medicatie?

Meestal mag u uw gebruikelijke medicatie blijven innemen. Het gebruik van bloedverdunnende medicatie zoals Marcoumar, Sintrom of Aspirine dient gewoonlijk gestaakt te worden in geval van operatie. Indien u bloedverdunnende medicatie neemt, dient u dit steeds op voorhand te melden aan uw behandelend neurochirurg.

heeft u allergieën?

Indien u allergisch bent voor bepaalde stoffen of geneesmiddelen, of deze slecht kunt verdragen, is het van groot belang dit te melden aan uw arts en aan de verpleging van de afdeling waar u komt te liggen.

opname op intensieve zorgen

Contacteer de dienst intensieve zorgen

Soms kan het noodzakelijk zijn dat de patiënt moet worden opgenomen op de dienst intensieve zorgen. 

  • De patiënten met neurochirurgische aandoeningen worden opgenomen op de dienst intensieve zorgen A3 (011/30.91.30) of C3 (011/30.93.30), beide diensten zijn gelegen op de derde verdieping in het Jessa Ziekenhuis, campus Virga Jesse. U kan op beide telefoonnummers navragen op welke intensieve zorgen uw familielid werd opgenomen. 
  • In het St.Trudoziekenhuis is de dienst intensieve zorgen eveneens gelegen op de 3de verdieping. U kan hier de dienst bereiken op volgend telefoonnummer: 011/69.98.80
  • De dienst intensieve zorgen van het St. Franciskusziekenhuis is bereikbaar op 011/71.52.90.

Indien een familielid van u wordt opgenomen op intensieve zorgen en u een gesprek wenst met de behandelende neurochirurg, kan u tijdens de werkuren van het secretariaat neurochirurgie een afspraak maken (011/30.90.70). Tijdens het bezoekuur kan u de behandelende intensivist-anaesthesist alsook de verpleegkundige van de patiënt spreken.

duur van opname

De duur van opname op de intensieve zorgen is afhankelijk van de klinische toestand van de patiënt alsook van de aandoening.  De opname kan variëren van één nacht tot soms enkele weken. 

opname op afdeling neurochirurgie